Közérdekű közlemeny

A Rakamazi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője értesíti a lakosságot, hogy az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Kft., alvállalkozója, a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. (4400 Nyíregyháza, Bokréta u. 22., Tel.: 42/594-500, Fax.: 42/594-501, E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) útján a

a LOMTALANÍTÁS –t

Rakamaz város területén és
a Rakamaz-Tisza part üdülőövezetben egyaránt

2017. május 15-én és 16-án (hétfőn-kedden), a vegyes hulladék megszokott gyűjtési napján, azzal azonos időpontban végzi el.

A Kft. kéri a lakosságot, hogy a lomokat az ingatlanuk elé, a saját hulladékgyűjtő edényeik mellé helyezzék ki, ahonnan a Kft. gépjárművei a vegyes hulladéknál megszokott időpontban szállítják el azt.
A település tisztaságára való tekintettel kérjük Önöket, a gyűjtési napon már ne helyezzenek ki lomokat, mivel azokról a területekről, ahonnan már elszállították a feleslegessé vált dolgokat, nem áll módjukban ismét szállítani!
A lomtalanítás alá tartozó alkalmi háztartási szilárd hulladék: nagyobb méretű darabos hulladék (így pl. nagyobb háztartási eszköz, berendezési tárgy bútor, ágybetét stb.). A lomtalanítást kizárólag a háztartások vehetik igénybe, abban közületek, gazdasági egységek, vállalkozások, stb. nem vehetnek részt.
Közterületen az elszállítandó hulladékot úgy kell elhelyezni, hogy az a jármű és gyalogos forgalmat ne akadályozza, a zöldterületeket és a növényzetet ne károsítsa, illetve ne járjon baleset vagy károkozás veszélyének előidézésével.
Felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét, hogy Tilos veszélyes hulladékot építési és bontási törmeléket, elkülönítetten gyűjthető papír, műanyag- és fémhulladék, biohulladék, ipari-, mezőgazdasági vagy szolgáltatási tevékenység során keletkezett hulladékot (pl.: autóroncs, járműabroncs, akkumulátor, tégla, cserép stb.) a lomok közé kihelyezni!