Termőföld (tanya) vételi/bérleti ajánlatának kifüggesztése


Vonatkozó jogszabályok:

2004. évi CXL. törvény a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól;
1994. évi LV. törvény a termőföldről;
16/2002. (II.18.) Korm. rendelet a termőföldre vonatkozó elővásárlási és előhaszonbérleti jog gyakorlásának részletes szabályairól.

Polgármesteri Hivatal illetékes irodája:
IGAZGATÁSI - HATÓSÁGI IRODA

Ügyfélfogadás helye:
Polgármesteri Hivatal Anyakönyvvezető Rakamaz, Szent István út 116.

Hétfő 0800-1200 1230-1600
Szerda 0800-1200 1230-1700


Ügyintézők elérhetősége:     (42) 570-706
Ügyintéző: Kormos Józsefné
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
 
A termőföld vagy a tanya tulajdonosa az ingatlanra vonatkozó vételi ajánlatot a szerződés megkötése előtt köteles az elővásárlásra jogosultakkal közölni. Az ajánlat közlése az ingatlan fekvése szerint illetékes települési önkormányzat Polgármesteri Hivatala hirdetőtáblájára való kifüggesztéssel, valamint a  www.magyarország.hu honlapon való megjelenítéssel történik. A kifüggesztés igazgatási szolgáltatási díj ellenében történik.
Az eladó az ajánlat egy eredeti és egy másolati példányát – megküldi, vagy átadja a Polgármesteri Hivatal illetékes ügyintézőjének. Az ügyintéző az ajánlatot a beérkezéstől, illetve az átvételtől számított 8 napon belül a Polgármesteri Hivatal hirdetőtáblájára kifüggeszti.
Az elővásárlásra jogosult a kifüggesztés kezdőnapját követő 15 napon belül az ajánlatot elfogadó, illetve az elővásárlási jogáról lemondó jognyilatkozatot tehet.

Az elővásárlási jogról való lemondásnak kell tekinteni, ha a jogosult nem nyilatkozik.
Minden vételi, vagy haszonbérleti ajánlat kifüggesztéséért ajánlatonként 1.750.-Ft igazgatási szolgáltatási díjat kell fizetni, a Polgármesteri Hivatal házipénztárába. (Pénzügyi Iroda)