Az önkormányzati ingatlanok hasznosítása


Vonatkozó jogszabályok:
Rakamaz Város Önkormányzatának, az önkormányzat vagyonáról, a vagyongazdálkodás szabályairól, valamint a helyiségek bérbeadásáról szóló 9/1993. (XII.10.) sz. rendelete.


Polgármesteri Hivatal illetékes irodája:
ÉPÍTÉSÜGYI IRODA

Ügyfélfogadás helye:
Polgármesteri Hivatal Rakamaz, Szent István út 116. I.emelet
Hétfő 0800-1200 1230-1600
Szerda 0800-1200 1230-1700


Ügyintézők elérhetősége:
Tel: (42) 570-703
Fax: (42) 570-720

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Letölthető dokumentumok:


Adásvételi-, bérleti szerződések megkötése és bérleti szerződések meghosszabbítása

Ön a Polgármesteri Hivatal tulajdonát képező ingatlant szeretné megvásárolni, bérelni vagy bérletét meghosszabbítani a következőket kell tennie.
Kérelmet kell írnia a Rakamaz Város Önkormányzatához, melyben leírja, hogy melyik ingatlant szeretné megvásárolni, vagy bérelni. Bérleti szerződés meghosszabbítása esetén a kérelmét a lejárat előtt kell benyújtania.
Az iroda ügyintézője a vonatkozó kérelmet megvizsgálja. Szükség esetén hiánypótlásra hívja fel. Az adatok birtokában a polgármesterrel közösen előterjesztést készít a soron következő képviselő-testületi ülésre. A képviselő-testület döntését megelőzően a Városgazdálkodási Bizottság is vizsgálja a kérelmet, s javaslatot tesz az ingatlan értékesítésre/ bérbeadásra. Az ügyintéző a képviselő-testület döntéséről kivonatot küld az Ön részére a döntésről. Amennyiben a döntés nyílt, vagy zárt pályázat kiírását irányozza elő, úgy megteszi a szükséges intézkedéseket a pályáztatás lefolytatása érdekében a testületi döntés alapján. Az adásvételi szerződés előkészítése a jogtanácsos feladata. Ezt követően kerül sor a szerződéskötésre a pályázat nyertesével, vagy a képviselő-testületi döntés szerinti vevővel/bérlővel. Az ügyintéző a jogtanácsos útján gondoskodik a Földhivatalnál történő esetleges tulajdonjog-átvezetésről. Bérleti szerződés megkötése és meghosszabbítása esetén az ügyintéző elkészíti a szerződést/szerződésmódosítást és ügyfelet értesíti a szerződés aláírásának napjáról, ahol mindkét fél által aláírásra kerül és érvénybe lép a szerződés.