Hirdetmény

Rakamaz Város Önkormányzatának
Polgármesterétől
4465 Rakamaz, Szent István út 116.

Száma: 1/2455-5/2019.                                                      Tárgy: Hirdetmény

HIRDETMÉNY

A településképi rendelet módosításáról
(Előzetes tájékoztató)

Ezúton tájékoztatom az érintett partnereket (a településen működő érdekképviseleti szervezetek, civil szervezetek, a településen bejelentett székhelyű és településen székhellyel, telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezetek, a településen működő vallási közösségek) és a lakosságot, hogy Rakamaz Város Önkormányzata figyelemmel – a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Törvényességi Felügyeleti Osztály (4400 Nyíregyháza, Hősök tere 5.) törvényessági ellenőrzés keretében jelzett szakmai észrevételeire, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet ( a továbbiakban Korm. rendelet) 29/A.-ában, valamint a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2017 (V.17.) önkormányzati rendeletében (a továbbiakban: önkormányzati rendelet) rögzítettekre – megkezdte „Rakamaz Város településképének védelméről szóló 18/2017. (XII.21.) önkormányzati rendeletet módosítása” tervezetének elkészítését.

 

A településképi rendelet az építési tevékenységgel érintett építmények településképhez való illeszkedését biztosító anyaghasználatára, tömegformálására, homlokzati kialakítására és a zöldfelületek kialakításának módjára, a településképi szempontból meghatározó területekre, a helyi építészeti örökség egyedi és területi védelmére, védetté nyilvánítására és a védettség megszüntetésére, a reklámok, reklámberendezések, cégérek és egyéb műszaki berendezések elhelyezésére és alkalmazására, illetve tilalmára vonatkozó településképi követelményt tartalmazhat.

Önkormányzatunk a módosítással érintett településképi rendelettel kapcsolatban - a teljes körű nyilvánosság biztosítása érdekében - lakossági fórumot tart, amelyre tisztelettel meghívja az érdeklődőket.

Helyszín: Városháza

Cím: 4465 Rakamaz, Szent István út 116. (földszinti tárgyaló)

Időpont: 2019.06.24 (hétfő) 13,00 óra

A partnerek körét az önkormányzati rendelet állapítja meg, egyúttal lehetőséget ad számukra a véleményezésre.

A véleményezés módja: szóban, vagy írásban az önkormányzati rendeletben meghatározottak szerint a partnerek és a lakosság közölhetik észrevételeiket, javaslataikat, véleményeiket:

  • szóban a lakossági fórumon (4465 Rakamaz, Szent István út 116.)
  • papíralapon az önkormányzat hivatalában (4465 Rakamaz, Szent István út 116.)
  • levélben az önkormányzat címére (4465 Rakamaz, Szent István út 116.)
  • elektronikus levélben e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az önkormányzati rendelet módosításával kapcsolatos vélemények, javaslatok beérkezésének határideje: 2019. július 2.

Jelen hirdetményt a Korm. rendelet és az önkormányzati rendelet alapján a teljes körű nyilvánosság biztosítása érdekében teszem közzé.

Együttműködésüket előre is köszönöm.

Rakamaz, 2019. június 13.

                                                                                                                                   Bodnár László sk.
                                                                                                                                     Polgármester